İsmail Demir’den Hazır Uçak Alımı ve MMU Hakkında Açıklama!

1 Dk. Okuma Süresi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 28.05.2020 tarihinde Youtube canlı yayınında Milli Muharip Uçak ve dışarıdan hazır uçak alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu:

“Ara çözüm için hazır uçak alımı gündemimizde şu an için yok. Bütün çabamız 5. nesil milli muharip uçağa yoğunlaşmış durumda. Bu uçağın da devreye girmesi için safhalandırılma yöntemi belirledik. Yani uçağın operasyonel harekat ihtiyaçları tanımlamasında istenilen performans parametrelerinin hepsinin bir anda sağlanması yerine; belirli parametrelerin sağlandığı, üst üste konarak ilerlenilerek istenilen performansa erişilen bir yaklaşım belirleyeceğiz. Bu anlamda ilk prototiplerimizin belki 5. nesilin bir tık altında performans göstermesi, daha sonra daha ileri gitmesi yöntemiyle ara boşluğu doldurmayı düşünüyoruz. Bu arada tabi F-16’ların modernizasyon işlemleri konusunda çalışmalar devam ediyor.

Havacılıkta iyi bir başlangıç yapmış olmamıza rağmen maalesef çok kötü bir ara dönem geçirmiş olduk ülke olarak. Bu ara dönemden sonra yeni bir farkındalık oluştu. İHA’larda alınan mesafe malumunuz… Buralarda biriktirilen tecrübe MMU’da da etkili olacaktır. MMU için bazı ümitsiz yorumların olması bizi üzüyor ama bu konuda iddialıyız ve çok çalışmak gerektiğini biliyoruz.

İnsansız “fighter” jet uçakları geliştirilmesi de gündemimizde. Hava gücü anlamında boşluğumuzun bir kısmını da bununla dolduracağımızı unutmamamız gerekiyor.”

ETİKETLENEN:
Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version