G.Kore Hava Kuvvetleri Uzay Merkezi Açıldı

1 Dk. Okuma Süresi

Güney Kore Hava Kuvvetleri, uzay tehditleri ve risk analizi ile birlikte uzay politikası ve stratejilerini geliştirmek amacıyla uzay merkezi kurdu.

Güney Kore, dünyadaki değişen tehdit algılarına dayanarak kendi ulusal güvenlik mekanizmasına uzay alanını da ekledi. Buna yönelik olarak Hava Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösterecek olan yeni uzay merkezi, uzay politikasını tasarlamak ve uygulamak için kuruldu. Bunun yanında merkez, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte ülkenin önde gelen kuruluşları, Kore Havacılık ve Uzay Araştırma Enstitüsü ve Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü dahil olmak üzere diğer kuruluşlar ile koordineli bir şekilde çalışacak.

G.Kore Hava Kuvvetleri Uzay Merkezi

Yeni merkez, uzay silahlarının geliştirilmesi, uzaydaki durumsal farkındalığın yönetimi alanlarında çalışarak, Hava Kuvvetleri’nin uzay stratejilerini, uzay operasyonlarını ve misyonlarını belirleyecek.

Uzayın geleceğin en önemli savaş alanlarından biri olarak ortaya çıkmasıyla birlikte uzay merkezi, uzay operasyonları için gerekli olan silah sistemlerinin konuşlandırılmasında öncülük etmeyi planlamaktadır. Bununla birlikte Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin ulusal uzay güvenliği misyonunu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version