Brezilya JAS-39 Gripen Üretimine Başladı!

2 Dk. Okuma Süresi

İsveç havacılık şirketi Saab 7 Temmuz Salı günü yaptığı açıklamada, Brezilya’nın yeni kurulan tesiste Gripen jetlerinin üretimine başladığını resmen duyurdu. Bu kapsamda Sao Paulo yakınında bulunan yeni “Saab Aeronáutica Montagens” tesisi Gripen E/F için kuyruk konisi ve ön gövde üretimine başladı. Bu parçalar tek kişilik Gripen E versiyonu için üretiliyor.

Ayrıca daha sonra Saab iki kişilik Gripen F modeli için frenler, arka gövde, kanat parçaları ve ön gövdeyi de yapacak. Bu yapılar daha sonra Brezilyalı üretici Embraer’ın Sao Paulo’daki tesisinde ve Saab’ın Linköping, İsveç’teki ana Gripen üretim merkezinde son montajdan geçecek.

Saab 2014 yılında Boeing F/A-18 Süper Hornet, Dassault Rafale ve Eurofighter Typhoon’u içeren zorlu bir ihale yarışının ardından Brezilya sözleşmesini kazanmıştı. Teknoloji transferi tüm teklifler için zorunlu bir gereklilikti. Sözleşme kapsamında 36 adet Gripen E/F üretilecek.

Bu kapsamda Saab, Brezilya’da yeni tesis kurarak ilk defa İsveç dışında bir tesis sahibi de olmuştu. Tesise 70’den fazla Brezilya’lı personel alındı ve personelin yarısından fazlasını da eğitim için İsveç’e gönderildi. Saab, İsveç’e gelen bu mühendis ve teknisyenlerin eğitimlerini tamamlayıp Brezilya’ya döndüğünü ve üretime bu personelle başlanılacağını belirtti.

Saab 2018 yılında Brezilya’daki tesisinin tanıtımında, tesisin 2024 yılına kadar 200’ün üzerinde çalışana erişeceğini söylemişti.

JAS-39 Gripen hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız “Gripen Almamak İçin Üç Sebep” yazımızı okuyabilirsiniz: https://tdefenceagency.com/gripen-almamak-icin-uc-sebep/

Kaynak: Saab

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version