Boeing’in İnsansız Savaş Jeti İlk Kez Motor Çalıştırdı!

2 Dk. Okuma Süresi
Boeing Loyal Wingman

Boeing Avustralya, yer testleri ve ilk uçuş hazırlıklarının bir parçası olarak 15 Eylül’de ilk Loyal Wingman uçağında turbofan jet motorunu çalıştırdı. Boeing Loyal Wingman bu yılın başında hangardan çıkış (roll-out) gerçekleştirmişti.

Konuya ilişkin olarak Boeing Airpower Teaming System (ATS) yöneticisi Dr. Shane Arnott şunları söyledi: “Bu motor çalıştırması, ekibimizin iş birliği ve özverisi ile bizi bu yılın sonlarında ilk uçağı uçurmaya yaklaştırıyor.” Motorla ilgili olarak da şunları ekledi: “Uçağa uygulanan gelişmiş üretim teknolojilerinin bir sonucu olarak insansız sistem için çok hafif, hazır bir jet motoru seçmeyi başardık.”

Motor çalıştırma videosu Boeing Avustralya twitter hesabından paylaşıldı:

Boeing Loyal Wingman

Boeing’in Avustralya’da kurduğu “Airpower Teaming System” ekibi tarafından Avustralya için geliştirilen insansız uçaktan Avustralya 3 adet envanterine katacak.

Boeing Tarafından Yayınlanan Konsept Görsel

Keşif, gözetleme, istihbarat ve erken uyarı amaçlı olarak kullanılması planlanan uçak 11.7 metre uzunluğunda ve yaklaşık 3200 km menzile sahip. Loyal Wingman insansız uçağı, F-35, F/A-18, E7-A Wedgetail ve P-8A Poseidon deniz devriye uçağı gibi elektronik savaş ve havadan erken uyarı gibi diğer uçaklarla senkronize şekilde çalışacak. Diğer uçaklar tarafından kontrol edilebilecek olan insansız uçak, savaş uçaklarının performansını sergileyecek bir kapasiteye sahip.

İnsanlı ve insansız platformların yeteneklerini genişletmek için yapay zeka kullanan uçak, 50 yıldan uzun bir süredir Avustralya’da tasarlanan ve üretilen ilk uçak olma özelliğini de taşıyor.

Loyal Wingman, taksi testleriyle başlayan yer testlerinin tamamlanmasının ardından, bu yıl sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version