ABD Uzay Komutanlığı’ndan “Space Thunder” Tatbikatı

2 Dk. Okuma Süresi

PETERSON UZAY KUVVETLERİ ÜSSÜ, Colo. / ABD

ABD Uzay Komutanlığı, “Space Thunder” olarak adlandırılan ilk tatbikatı 2-10 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirdi.

Space Thunder 22, Uzay Komutanlığı’na misyon alanlarını tatbik etmesi için eğitim fırsatları sağladı ve özellikle ortak kuvvete sürekli küresel uzay etkileri sağlamak için süreçlerin yerinde olmasını sağlamaya odaklandı. Yaklaşık 30 Uzay Komutanlığı merkez personeli, bileşenleri ve alt birimleriyle işbirliği içinde, Uzay Komutanlığı’nın üzerine düşen görevi yerine getirmesini sağlamak için komuta ilişkilerini keskinleştirdi: uzay alanını korumak ve savunmak.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan General Damon Feltman, “Space Thunder 22, ABD Uzay Komutanlığı’nın, görev ortaklarıyla birleşik eylemde, saldırganlığı caydırmak, kabiliyeti savunmak ve simüle edilmiş düşmanları çatışmanın sürekliliği boyunca yenmek için uzay üstünlüğü operasyonları yürütme yeteneğini test etti.” dedi. ABD Uzay Komutanlığı askerlerinin tatbikat boyunca uyguladıkları çeşitli, müşterek ve toplam kuvvet yaklaşımı, komutanın tam operasyonel kapasiteye ulaşma yolunda ne kadar hızlı ilerlediğini gösterdi.

Space Thunder, ABD Stratejik Komutanlığı’nın, nükleer hazırlığı ve stratejik caydırıcı yetenekleri daha da geliştirmek için alanları değerlendirmek amacıyla simüle edilmiş düşmanlara karşı gerçekçi eğitim faaliyetleri etrafında tasarlanan “Global Thunder” tatbikatı ile entegredir. 

2022 mali yılı boyunca ABD Uzay Komutanlığı, küresel olarak entegre operasyonlar için dayanıklı destekli ve destekleyici ilişkiler kurarken, ortak planlama ve istihdam için gelişmiş kavramları daha da geliştirmek için ABD Hint-Pasifik Komutanlığı ve ABD Avrupa Komutanlığı ile tatbikatlar yürütecek.

Her tatbikatta Uzay Komutanlığı, muharip komutanlara, koalisyon ortaklarına, savaşla ilgili uzay yeteneklerini sağlamak için uydu iletişimi ve sensör yönetimini ve ayrıca küresel uzay operasyonlarını planlama, entegre etme, yürütme ve değerlendirme yeteneğini içeren küresel sorumluluklarını geliştirecektir.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version