ABD İngiltere’ye AGM-114 Hellfire Füze Satışını Onayladı

2 Dk. Okuma Süresi

ABD Dışişleri Bakanlığı 395 adet AGM-114R2 Hellfire füzesinin Birleşik Krallık’a yaklaşık 46 milyon dolarlık bir maliyetle satışını onayladı. Bu, füze başına yaklaşık 116 Bin dolar etmektedir.

Birleşik Krallık Hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri’ne üç yüz doksan beş (395) AGM-114R2 Hellfire füzesi satın alma talebinde bulunmuştu. Ayrıca teknik destek, entegrasyon ve lojistik gibi unsurlar da dahildir. Satışta ana yüklenici, Florida’daki Lockheed Martin Corporation’dır.

Satışın onaylanmasına ilişkin açıklamada “Önerilen bu satış, Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir güç olan bir NATO Müttefikinin güvenliğini artırarak ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir.” denildi.

Satış, ABD Dış Askeri Satışlar (FMS) programı aracılığıyla gerçekleştirilecek.

AGM-114 Hellfire

AGM-114 Hellfire Füzeleri Super Cobra Helikopterinde

AGM-114 Hellfire, taarruz helikopterleri ve SİHA’larda kullanılan havadan karaya güdümlü bir mühimmattır. 1984 yılından beri kullanımda olan füzenin en son versiyonu 2012 yılında kullanıma giren AGM-114R Hellfire II’dir. İlk olarak zırh delici kullanım için geliştirilmiş füzenin daha sonraki modelleri, farklı hedef türlerine karşı hassas drone saldırıları için geliştirilmiştir.

Çok görevli, çok hedefli hassas vuruş kabiliyetine sahiptir ve Predator SİHA dahil olmak üzere birçok hava, deniz ve kara platformundan fırlatılabilir.

Füze başlangıçta Heliborne lazer, ateşle ve unut füzesi adı altında geliştirildi ve bu da konuşma dilinde “Hellfire” isminin füzenin resmi adı haline gelmesine yol açtı.

  • Menzil: 8 kilometre
  • Hız: 1.3 Mach
  • Ağırlık: 49 Kilogram
  • Güdüm Sistemi:
  • Uzunluk: 180 santim
  • Birim Maliyet: Yaklaşık 115 Bin $
Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version